OMFT

Wanneer OMFT?
Bij alle handelingen die we met onze mond verrichten zijn veel spieren betrokken, zoals bij het kauwen, slikken en praten. Van jongs af aan gebruiken kinderen vaak een speen, doekje, knuffel of hun duim om op te zuigen. Tot een bepaalde leeftijd is dat heel normaal. Wanneer kinderen dit wat langer doen kan dit een negatieve invloed hebben op de lipsluiting, de stand van de otng en de stand van het gebit. Wij zijn er in opgeleid om dit foutieve spiergebruik af te leren en goede mondgewoonten aan te leren door middel van OMFT. Oromyofunctionele Therapie is een oefentherapie gericht op het optimaal functioneren van de spieren in en om de mond.

Behandeling

OMFT is een intensief oefenprogramma gericht op correct gebruik van de spieren in het mondgebied. Door middel van specifieke metingen houden we de resultaten nauwkeurig bij. Hierbij wordt er een intensief huiswerkprogramma meegegeven.

Voor OMFT zijn geen leeftijdsgrenzen; oefeningen kunnen voor ieder ontwikkelingsniveau worden aangepast. Deze therapie is een zeer goede ondersteuning van bijvoorbeeld een orthodontische behandeling.

Benieuwd of OMFT iets voor u of uw kind kan betekenen? Neem gerust contact met ons op!